Edirne Ömür Bilgisayar, Laptop Servisi, Gaming Kasa, Oyuncu Bilgisayarları...
SSD Menteşe Laptop Laptop Format Adaptör
Montajı Kasa Tamiri Servisi Bakımı Atma Jack Tamiri

 Faydalı Bilgiler

Casper, Vestel A15 A15H A15HC A15C Grundig A25 Windows 10 Siyah Ekran Sorunu 

Casper, Vestel A15 A15H A15HC A15C Grundig A25 Windows 10 Siyah Ekran Sorunu


Casper C serisiA serisi ve NB15 serisi, Vestel ve Grundig notebooklar başta olmak üzere birçok modeli Pegatron a15 anakart kullanmaktadır.

Windows 10 güncellemesinden sonra siyah ekran hatası vermekte ve kullanıcılarını bir hayli üzmekteydi. Masaüstüne geri dönebilmek için siyah ekran olarak açılan cihazı, önce paneli kapatarak uyku moduna almamız gerekiyor ve ardından yeniden uyandırmamız gerekiyordu .

Ekran kartı chipsetiHDDLCD Panel hatta anakart arızası gibi şüpheler üzerine birçok cihaz bu şekilde servise gönderiliyor ya da yanlış müdahaleler sonucu veri kayıpları yaşanıyordu

Evet, Windows işletim sisteminiz açılıyorsesi geliyor fakat görüntü siyahsaekran kartı driverınız ile ilgili bir sorununuz yok, ekran kartı chipsetiniz arızalı değil, hatta panel bile çalışıyor.

Sorun BIOS!

Casper Pegatron A15 model (CNB) ana karta sahip modellerinde, windows 8 veya windows 10 formatından sonra ekran kartı driverı yüklendiğinde oturum açılırken siyah ekranda kalıyor. Sorunun kaynağı BIOS sürümünün eski olması.

Etiketler:Edirne Casper A15 A15H A15HC A15Y Siyah Ekran Sorunu, Bios Güncelleme