Edirne Ömür Bilgisayar, Laptop Servisi, Gaming Kasa, Oyuncu Bilgisayarları...
SSD Menteşe Laptop Laptop Format Adaptör
Montajı Kasa Tamiri Servisi Bakımı Atma Jack Tamiri

 Faydalı Bilgiler

Laptop Batarya Kullanım Süresi ve Şarj Ömrü Hakkında Bilgi 

Laptop Batarya Kullanım Süresi ve Şarj Ömrü Hakkında Bilgi


Batarya'yı ilk kullanımdan önce bilgisayarınız kapalı olarak 8-12 saat şarj etmeniz bataryanızın hücrelerinin açılmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
Bataryanızı haftada 2-3 kez bilgisayarınız kendisi bekleme konumuna geçene kadar (%10 seviye) tüketin. Örneğin bataryanın sürekli %40 seviyesine düştüğünde şarj edildiğini düşünürsek, bu %40 lık kısım zaman içerisinde niteliğini kaybetmeye başlayacaktır.

-Bilgisayarınızı 3 saat ve üzerinde şarja bağlı kullanacağınız durumlarda batarya %100 dolduktan sonra yuvasından çıkartınız. Uzun süreli şarja bağlı kullanımlarda ısınmadan dolayı bataryaların içerisindeki hücreler zarar görmektedir. Kısa süreli kullanımlarda böyle bir uygulamaya gerek yoktur.
 Bataryanızı bilgisayarınızdan ayrı olarak bekletmeniz de ömürünü kısaltacaktır. 2-3 Ay rafta bekleyen bataryalar şarj-deşarj olmadığından dolayı batarya hücrelerine zarar vermekte ve kullanım ömrünü erken bitirmektedir. Uzun süreli olarak başka ortamlara muhafaza etmeyiniz.

- Öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşturmak gerekiyor: Li-ion piller hem yaşlandıkça hem de kullanıldıkça ölürler ve bu etki birbirinden bağımsızdır. Genel olarak 1 yıl veya 300 döngü sonunda kullanılabilir kapasitesi % 80 veya altına, 2 yıl veya 500 döngü sonuda ise % 50 veya altına düşecektir. Yani hiç kullanamasanız bile 2 yıl sonunda artık % 50 veya altında kapasite ile çalışan bir piliniz olacaktır. Aynı şekilde 500 döngüyü 1 ayda kullansanırsanız da 1 ay sonunda % 50 kapasitesini kullanabildiğiniz ölü bir piliniz olacaktır. Ne kadar mükemmel kullanırsanız kullanın hata va hatta hiç kullanmasanız bile bir pilin ömrü 2-3 yıldır. Bu ömür kesinlikle uzatılamaz
- Notebook kullanıcılarının en fazla sorduğu sorulardan birisi, "Pilimi ne kadar uzun kullanabilirim ve bunun için nasıl kullanmalıyım?" sorusudur. Bu konuda her kafadan farklı ses çıkar ve kullanıcılar pillerinin performansını mümkün olduğunca uzun süre yüksek seviyede muhafaza etmeleri için ne yapmaları gerektiği konusunda tereddütte kalırlar. Aslında bu konuda bu kadar karmaşa olmasının ve çoğu kullanıcının yanlış düşünüyor olmasının sebebi günümüzde kullandığımız Lityum-iyon pillerden önce kullanılan Nikel-Kadmiyum pillerden kalan alışkanlıklar ve Nikel-Kadmiyum pillerin sahip olduğu bazı eksikliklerin Lityum-iyon bazlı pillerde de olduğunun sanılmasıdır.


Etiketler: